Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Hol rontjuk el? Adásba kerül: 2014. december 10.

Hol hibázunk egy párkapcsolatban? Miben hibáznak a nők és miben a férfiak? Nagyon fontos, hogy követendő mintát mutassunk a gyermekeinknek az ideális párkapcsolatról. De a fiatal generáció előtt megvan a megfelelő minta? Hogyan értékeljük egymást? Mi az, amiben a nőknek változtatnia kellene? Milyen problémákat nem ismerünk fel? Ezeket a kérdéseket fogják megválaszolni mai vendégeink: Mészáros Árpád Zsolt, Harsányi Levente és Maksa Zoltán. Meglepetés hölgyvendégünk választ ad arra, hogy miért vesznek fel a nők férfias szerepköröket.

Ha egy kapcsolat meginog, esetleg véget ér, elfelejtünk magunkba nézni, egyből a társunkat hibáztatjuk. Ha probléma adódik a párkapcsolatunkban, elsősorban önvizsgálatot kellene tartanunk! Mi az, ami miatt a kapcsolat nem működik? Hol hibázunk mi: nők és férfiak? Erről kérdezzük ma vendégeinket, egy férfi szemszög sokszor jobb lehet egy női probléma megvilágítására. Egyenesebbek, őszintébbek, nem szépítenek, hanem megmondják az igazat! Ezt tették mai vendégeink is!

Harsányi Levente, a Játék határok nélkül és a Szerencse Szombat  műsorvezetője. 20 évesen azt gondolta, hogy az idősebb férfiak nem figyelnek a hölgyekre. 30 évesen pont fordítva vélekedett, a 20 éves férfi társai nem figyelnek eléggé a másik nemre. Most, 40 évesen azt gondolja, hogy általánosságban jellemző az, hogy nem figyelünk oda a nőkre. Mindkét nemnek külön küldetése van. A legfőbb probléma a mai társadalomban az elégedetlenség, ha egyedül vagyunk az a rossz, ha kapcsolatban vagyunk, akkor éppen az a baj.

Mészáros Árpád Zsolt színész, musical énekes úgy érzi az idő elteltével egyre önzőbbek vagyunk egy kapcsolatban, mert féltjük az időt. Ő már nem szeretne váltani, megtalálta a szerelmét. Szerinte fontos az, hogy a pároknak legyen egy pici titka, az izgalmassá teheti a mindennapokat. Úgy érzi, ő akkor tud megújulni, ha a párja megújítja - szerinte ez a nő feladata. A kapcsolatok problematikáját a társadalomra vetíti ki, azt gondolja a házassági modellre egyáltalán nem vagyunk felkészülve. A családmodellt már iskolában el kellene kezdeni tanítani.

Maksa Zoltán, Karinthy-gyűrűs humorista szerint lelki ápolásra kell fordítani pár percet a napból. Három szóban összefoglalta a kapcsolatok titkát: humor, elengedés és elfogadás – ebben minden benne van, aminek meg kell lennie egy párkapcsolatban. Társas kapcsolatok területén voltak rossz élményei. Például, amikor egy birtokláson alapuló kapcsolatban élt, el kellett magyaráznia azt, hogy ő nem szórakozni megy, hanem szórakoztatni!

Koós Réka, színésznő, énekesnő szerint nagyon sok félreértés adódik abból, hogy a nők miért válnak „férfiakká”. Elmondása szerint gyakran ő is rákényszerül erre a szerepre. Jelenleg a férfiak nehéz helyzetben vannak, a jelen társadalmi szféra nem kedvez számukra. Nehezen tudják eltartani a családot, ami által az ego sérül. Így vannak szerepek, amiket a nő vesz át. Probléma, hogy mindenhonnan azt halljuk, hogy „mindig van egy jobb”. Így nem küzdünk eleget a házasságért, a kapcsolatokért, mert úgy gondoljuk, találunk mást. Ezáltal mindenki a könnyebb utat választja. Nagyon nehéz nyitott szívvel, ősbizalommal odaállni valaki elé.

A szakítások okai

A szakítások legnagyobb részét a nők kezdeményezik. Dr. Belső Nóra, pszichiáter szerint ebből a szempontból a nők bátrabbak, gyakrabban fordulnak szakemberhez, mint férfi társaik. Egy nő nyitottabb más alternatívákra, míg a férfi ragaszkodik ahhoz, amit létrehozott, jelen helyzetben a házassághoz. Nóra szerint a válások hatalmas száma a meggondolatlan döntéshozatalban keresendő. Ezeket a párkapcsolatokat nem is kellett volna a házasság szintjére léptetni. Ha önmagunk érzéseivel tisztában vagyunk, ha ismerem magam és ezáltal őszinte tudok lenni, akkor a fennálló vitaszituációkat is kezelni tudom. Meg kell ismernem magam és ezáltal a másik embert. Mi az, amivel megbántom, mi a módja annak, hogy meg tudjuk beszélni a konfliktusokat sérelemmentesen. Az egzisztenciális problémák következtében a párkapcsolatok időhiányban szenvednek. Munka mellett, nincs idő a másikra, pedig egy kapcsolat megfelelő fenntartásához szükség van arra, hogy minőségi és mennyiségi időt is együtt tudjunk tölteni.

Tévhitek: amikor úgy érezzük működik, de kiderül, hogy mégsem! 

  1. Egy párkapcsolatban nincs olyan, hogy szavak nélkül is megértjük egymást. A nő sokszor arra vágyik, párja kitalálja gondolatait, a férfi azonban azt szeretné, hogy a nő egyértelműen megmondja, mit szeretne.
  2. A folyamatos romantika, az apró meglepetések nemcsak a kapcsolat elején fontosak. Akkor is lényeges, amikor már a rózsaszín felhők felől kilátunk és megismerjük a másik hibáit.
  3. Mindenkinek örökre el kellene felejteni azt a rossz elméletet, hogy inkább egy rossz kapcsolatban, mint egyedül!
  4. Összeköltözés után a párok elkezdenek hízni. Attól, mert biztonságban érezzük magunkat, ne adjunk teret ennek!
  5. A vita nagyon fontos egy kapcsolatban. De nem a megléte, hanem a problémamegoldásnak a minősége és a magas szinten való kezelése a kihívás! Kutatások is bebizonyították, hogy azok a kapcsolatok a jók, ahol vannak vitaszituációk, melyeket a felek megfelelő problémakezelés segítségével meg tudnak oldani.
  6. A problémákról tudni kell beszélni, de nem állandóan.
  7. Ne tegyük fel arra az életünket, hogy megváltoztassuk a másikat. Ha erre törekszünk, akkor a kapcsolat már régen rossz mederben jár.

Hét hozzászólás

Zsuzsa
2014. december 10. 16:59:16
Kedves Szerkesztők, és kedves Műsorvezető Asszony!
Tudom, hogy ez egy női műsor, de sajnos azt látom a környezetemben, -sőt a válóperes ügyvéd is megerősítette-, hogy manapság legtöbbször a nő, egy új szerelemért képes felrúgni a családját, és nem a férj! A férjét lehetetlen, helyzetbe hozza mind anyagi, mind lelki szempontból. Itt természetes a normál életvitelű férfiakra gondolok. (Nem iszik, nem dohányzik, a családjának él, és így unalmassá válik, sőt még a pénzt is hazaadja), így amikor hirtelen válásra kerül a sor, "ingben-gatyában" távozhat, és mehet a híd alá, kereshet a gyerektartásra, és örülhet ha láthatja a gyerekeit. Magyarországon ma még nem divat, hogy az apának ítéljék a gyerekeket, pedig sokszor jobb helyük lenne ott. Jó lenne egy ilyen jellegű "boncolgatást" is látni. üdvözlettel: Zsuzsa
Karesz
2014. december 10. 18:46:40
Kedves Műsorvezető asszony, kedves Gabriella!

Nos, az előző hoz