Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Természetesség az élet minden területén Adásba kerül: 2015. május 27.

Természetesség a magánéletben, a munkában, az étkezésünkben, a kozmetikumokban, a gyermeknevelésben, az emberi kapcsolatokban, természetesség mindenhol és mindenütt. De mit jelent valójában a természetesség? Hogyan lehet ennek jegyében élni a hétköznapokban? Ami természetes az szép, vagy ami szép az a természetes? Milyen a természetes, mit jelent a kultúránkban? Itt lesz velünk: Básti Juli, Bocskor Bíborka és Gerlóczy Magdolna. Meglepetés férfi vendégünk kimondottan nem szereti, ha a nők túl vannak sminkelve.

"A természetesség az egyetlen, ami egy csinos lány szellemét is oly vonzóvá teheti, mint a külsejét."  /Jane Austen/

Ahhoz, hogy életvitelt váltsunk, eltökéltség kell. Nincs annál egészségesebb, ha minden alapanyagot, vagy legalább annak egy részét saját magunknak állítjuk elő. Fontos, hogy a piac által kínált termékek közül megfelelően, adott szempontok szerint tudjunk válogatni. Szükségünk van egyfajta tudatosságra, hogy a természetesség jegyében éljük a mindennapjainkat.

Básti Juli, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő szerint, ha egy nő megy valahova, mindig ki kellene magát sminkelnie, de erre nagyon sokszor nem képes, éveken keresztül erre nem lehet mindig figyelni. Nem találkozott még olyan emberrel, aki meg lenne elégedve magával. Gyermekkorában a szünidők alatt nagyon sok időt töltött a természetben. Sosem ettek például paprikát és paradicsomot télen. A kövirózsa jótékony hatását nagyon kedveli, arcára pedig aloe vera krémet használ.

Gerlóczy Magdolna, szépségkirálynő, biogazda szerint a természetes szépség az, amikor kialvatlanul, szoptatás után férje gyönyörűnek látja - az anyaság ad egyfajta szépséget. Régen egy órára volt szüksége, hogy elkészüljön és napi egy füttyöt szedett össze, mondja humorosan. Ma a gyerekek miatt rohanásban van és napi 20 füttyöt szed össze, ennek oka szerinte az, hogy nőiesedett. Az állattenyészet minden mozzanatát ismeri, abból főznek, amit maguknak termesztenek meg. Hatalmas fűszernövény kertjük van. Mustárt is termeszt, lekvárokat, sajtokat és virágszörpöket készít. Teljes önellátásban vannak, mindent maguknak teremtenek meg.

Bocskor Bíborka, énekesnő nem tudja megfogalmazni, hogy mi a természetes szépség, inkább a belső értékekben hisz. Reggelente legalább két órára van szüksége, hogy magához térjen, kávét és izsóp teát fogyaszt. Az izsóp tea az egyetlen szer, ami a vérnyomást emeli. Bíborka szerint szinkronizálni kell a külsőnket a belsőnkkel. Ő is állatközelben nőtt fel, és édesanyja minden héten egyszer kemencében készült házi kenyeret sütött. 

Szabó Balázs, énekes-dalszerző, bábszínész, költő gyermekkorában futott a tarlón, horgászott és focizott. Kertes házban lakott, állataik voltak. Sosem adtak az állatoknak nevet, hogyha levágják, ne kötődjenek hozzájuk. Volt egy képzelt Matula bácsija, akivel beszélgetett. Elmondása szerint nagyon sok mindent régi módian tesz, például az illemszabályokat. A városban nagyon gyakran kerékpárral közlekedik. A hölgyek esetében nem szereti, ha nagyon ki vannak sminkelve.

A tudatos és egészséges életvitel

Lehet, fel kellene elevenítenünk nagyszüleink szokásait, mely napjainkban tippként szolgálhat a megfelelő életmód kialakításához. Mindig szezonális ételeket ettek. Tudjuk jól, hogy ma évszaktól függetlenül a marketek polcain mindenféle zöldségek és gyümölcsök megtalálhatóak. Ezek helyett az idényzöldségeket és -gyümölcsöket kellene összeválogatnunk. Régen nem volt felkapott a diéta, mint olyan, hanem alapvetően az életmódjuknak megfelelően rengeteget mozogtak. Nem látogatták a gyorséttermeket, nem rendeltek ebédet, hanem mindent otthon készítettek el, így ezek sem ízfokozókat sem tartósítószereket nem tartalmaztak. Ma a napjaink legnagyobb részét ülve töltjük el, az idő szűke és az utazások miatt nem főzünk annyit otthon. Az önellátó gazdálkodás egyfajta életforma, de el lehet kezdeni kicsiben is. Kis helyen is meg lehet termelni egy kis zöldséget, az erkélyre fűszernövényeket ültetni stb.

Mikor fogjuk végre elfogadni magunkat?

A vizualitás korát éljük, ennek következtében úgy gondoljuk a külsőnk határozza meg a személyiségünket. Az elégedetlen nők százalékos aránya kutatások eredményei szerint folyamatosan növekszik. Öt nőből egy húsz év alatti fejében megfordult a plasztikai műtét gondolata. A kutatásokból kiderült, hogy hetente 5000 Photosoppal készített képpel találkozunk. Vajon ez az örökös harc egyszer véget ér? Képesek leszünk magunkat szeretni?

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!