Close
mail us

Írjon nekünk!

Az Ön emailcíme

Close
lock and key

Regisztráció a ridikul.tv oldalra, a kommenteléshez

Az Ön emailcíme

A megadott emailcímet titokban tartjuk, de oda küldjük a regisztrációs emailt!
A két jelszónak egyeznie kell, az emailcímnek igaznak kell lennie, a becenév szinte bármi lehet.

Close
lock and key

Jelentkezzen be a kommenteléshez.

Account Login

Barátság, mindenekfelett! Adásba kerül: 2016. május 05.

"Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy" - mondta egyszer egy híres amerikai újságíró. És valóban, egy embernek élete során sok barátja lehet, de csak kevés olyan, akire mindig, minden körülmények között számíthat. Ma szó lesz hosszú évek óta tartó igaz barátságoktól, amelyek közös történeteket írtak. Itt lesz velünk Nacsa Olivér, Pindroch Csaba és Hajas László. Meglepetésünk érkezésének köszönhetően még több történetre derül fény.

Pindroch Csaba, színművész gyermekként vágyott a vagányságra, valószínűleg ezért is vonzódott a színészethez. Szerinte a 4-5-6 éves korban köttetett barátságoknak kellene a legerősebbeknek lennie. Neki két ilyen is van, s ez azért jó, mert ezek az emberek olyannak ismerik őt, amilyen valójában. Szerinte az ember másik fele, a felesége a legjobb szövetséges.

Venyige Sándor, színművész, dramaturg, író, rendező és színházigazgató Csaba jóbarátja. Akinek például tavaly nyáron segített térkövet rakni. A szabadidőn kívül a munka is összeköti őket, olyan előadásra készülnek közösen, amilyen még nem volt Magyarországon.

Hajas László, mesterfodrász szerint alkati kérdés, hogy valaki központi falkavezér lesz-e vagy sem. Neki is van egy baráti köre, aki biciklis csapatból tevődött össze, s végül motoros csapattá verbuválódott. Szerinte a barát az, akire bármikor lehet számítani, aki mindig a rendelkezésünkre áll. Zsidró Tamás barátját és őt sokszor összekötik a szakmai programok is, továbbképzésekre is együtt járnak.

Zsidró Tamás, mesterfodrász visszaemlékszik arra, hogy amíg ő egy egyszerű helyen volt fodrász-gyakornok, addig átellemben Laci egy menő fodrászatban dolgozott. Aztán az élet úgy hozta, hogy barátság köttetett közöttük. Rengeteg közös élmény köti őket össze. Mindketten a vízisportokat is szeretik, ebben tudnak kiteljesedni. 

Nacsa Olivér, előadóművész, humorista, producer szerint személyiségfüggő, hogy valaki falkavezér lesz-e. A barát és a haver kifejezés mást-mást jelent. Számára egy barát egy belsőséges viszonyt takar, aki bármikor kereshető. Van, akivel nincs napi szintű kapcsolata, de ha találkoznak, ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Szerinte egy testvér is lehet barát, de a férfi és nő között létrejövő barátságban nem hisz. 

Harsányi Levente, műsorvezető és Olivér barátsága régi. Egy műsorban hozta őket össze a szerkesztő. Levente szerint rossz az, amikor a párunk, a társunk befolyásolja a baráttal való kapcsolatot. Szerinte a barátság arról is kell, hogy szóljon, hogy a lelki és a mélyebb dolgokat is megtudja osztani a két ember egymással. 

A barátok szerepe az életünkben

A baráti találkozók a testi és a lelki egészségünkre is jó hatással vannak. Sokszor az is örömet okoz, ha olyan emberek között vagyunk, akiknek csupán a jelenléte javítja a hangulatunkat, jobb kedvre derít. Egy kaliforniai egyetem kutatása szerint azok a nők és férfiak, akik csekély számú baráti körrel rendelkeznek, hajlamosabbak a megbetegedésre. Henry S. Lodge szerint vannak, akiknek egy-két igaz barátja van, de olyanok is vannak, akik hatalmas baráti körrel rendelkeznek. Azonban a legideálisabb az, ha az embernek ebben is és abban is van része. Régen az emberek nagy családban élték a mindennapjaikat, többgenerációs házban laktak, s így az egész életükre megkaphatták az ún. érzelmi üzemanyagot. Adott volt egy közösség, amelybe beletartoztak. Ma ez egy kicsit megváltozott, nekünk kell megtalálnunk a számunkra megfelelő közösséget. A kutatás szerint a nők esetében egy-egy baráti összejövetel stresszcsökkentő is. Lehet, hogy azért ülünk össze, hogy a problémáinkra megoldást találjunk, de ha nem is születik eredmény, egy jóízű beszélgetés is pozitív hatással lehet ránk. Tehát a barátságok, egyszóval segítenek tovább élni.  

Még nincs hozzászólás

Én hozzászólok!